Παράκαμψη πλοήγησης

Ζήτησα από την ομάδα ΕΚΒΑΤΑΝΑ για αυτό το τεύχος που ανοίγετε σήμερα στις οθόνες σας να μην γράψουν ούτε μια παράγραφο, ούτε μια λέξη για την κρίση και το ΔΝΤ. Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ήταν προφανές πως όλοι (εκτός ίσως από τους αθλητικογράφους μας …) είχαν κάτι να πουν γι΄αυτή την ιστορία. Χειρότερος απ΄όλους ήταν ο Dr. Dark, ο οποίος έβαλε μια από τις συζύγους του να με πάρει τηλέφωνο και να με απειλήσει ότι θα μου έκαναν οικογενειακώς Βουντού, εάν δεν θέσπιζα ρητή εξαίρεση για τη στήλη του. Κάπως έτσι υπέκυψα.

Το πρώτο μας τεύχος (αν πιστέψουμε τα στατιστικά του wordpress.com) διαβάστηκε μέχρι σήμερα που δημοσιεύουμε το δεύτερο από 323 άτομα. Αυτό είναι κάτι που όλοι βρίσκουμε περίφημο. Θα μας ακολουθήσουν αυτοί οι εκλεκτοί 323 και στην νέα μας απόπειρα; Θα μας προτείνουν και σε 323 φίλους (ή εχθρούς…) τους; Με τέτοια ερωτήματα ασχοληθήκαμε μεταξύ άλλων αυτούς τους δύο μήνες, όσο  πληκτρολογούσαμε με μανία  άρθρα για τα κύματα, τη μουσική και φυσικά το Μουντιάλ. Αγαπήστε μας, σκεφτόμασταν στα κρυφά και για να σας πείσουμε ότι το αξίζουμε ζητήσαμε από το Βυτίο (tovytio.wordpress.com) να στάξει λίγο από τη σοφία του στις σελίδες μας, στείλαμε την everydaygeorgia στο διάστημα, μεταφέραμε την κουβέντα από τα κοχύλια στα κύματα και από τη μουσική για γέλια στα βιβλία του Ρόμπερτ Μούζιλ.

Αρχική μου πρόθεση ήταν να αφιερώσουμε αυτό το τεύχος στο ελληνικό καλοκαιρινό μεσημέρι. Ήθελα κείμενα ρομαντικά, φορτισμένα με καταπιεσμένη σεξουαλική επιθυμία, πόθους από το παρελθόν, διακοπές, αλάτι στο δέρμα, ανεμιστηράκια στην άκρη του γραφείου, «εγώ και συ, εσύ κι εγώ, μόνοι πάνω στη γη» στο ράδιο, ξεραμένους αφρούς από φραπέδες στο ποτήρι και ύπνους με την κοιλιά πάνω στην καυτή άμμο. Ήθελα προσωπικές εξομολογήσεις, ιστορίες που να μιλούν για μεσημεριανά φλερτ, φιλιά κρέμα φράουλα, μια γιαγιά να ροχαλίζει στο διπλανό δωμάτιο αφού έχει επιβάλει σιωπητήριο, και πόνο, πόνο, πόνο για έρωτες που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Κατέληξα αγκαλιά με το ΔΝΤ.

Καθρέφτης είμαι, Ελλάδα, και σου μοιάζω.

Lucia

Πατήστε το ΕΚΒΑΤΑΝΑ02 για να κατεβάσετε το περιοδικό:

EKBATANA02

Σχολιάστε